2008-08-01

1/8 Ringsjön med Anders

Blev en eftermiddagstur på sjön med Anders i blåsigt men varmt väder.
Fiskelyckan var ringa med endast en gös runt kilot en mindre abborre och tre små gäddor.
Vi provade vertikaljiggning, trolling, spinnare och ålmete en kort stund.
Förra året vid denna tiden var det bra fiske, men nu var det knappt någon fisk på ekolodet.
Vet inte vad man skall prova för att få det att lossna, kanske behöver vi svalare väder så vattentempen går ner lite. Idag låg vattentempen beroende på var vi fiskade på mellan 24-28 grader.
För er som är intresserade kör Anders med turbåt från Dragörs hamn, och har emellanåt riktade metturer efter plattisar. Mestadels får dom skrubba men en och annan rödspätta
kommer oxå upp. http://www.kastrup2.dk/
Tack för trevligt sällskap Anders, nästa gång måste det bara bli bättre fiske :-)

31/7 på sundet med Henric

Torsdagen bjöd på ett strålande sommarväder och badväder.
Henric och jag la i båten i Lundåkra och på vägen ut till fiskeplatserna blev det ett välbehövligt dopp utanför kallbadhuset med en behaglig vattentemp på 24 grader.
Väl avkylda började vi fisket öster om staffans bank med siktet inställt på torsk och makrill.
Några mindre torskar blev utdelningen, innan vi hittade en stor bulla ute på 45 mtrs djup.
Första nersläppet fick jag en mat torsk på ca 2.5kg krokad i ryggen och trodde först att det var en lite större torsk innan den kom upp. Andra gången vi släppte ner pilkarna så fick vi båda napp nästan samtidigt, Henric bröt spöet i mothugget och hade stora problem att få upp sin torsk, jag trodde att jag återigen hade en felkrokad då spöet böjdes rejält.
Några rusningar och lite tunga pumpningar sedan blev vi båda rejält överraskade när en stor vit buk syntes under båten. Äntligen en torsk som förbättrade mitt pb på sundet kom upp till ytan.
Henric krokad torsken i munnen och snabbt var den uppe på durken, nu skulle vågen fram men f¤nskapet var inte med i båten. Vi uppskattar att vikten var runt 10 kg.
Dagen fortsatte med trögt fiske, ngn torsk emellanåt och vid mete blev det 1 sandskädda och en
skaplig skrubba. Inte en enda Makrill eller Sill på hela dagen blev det :-(
När vi väl bestämt oss för att avbryta och köra in och rensa och bada, tro f#n att vi hittar stora torsk stim på grundare vatten. Nu blev det huggsexa när vi väl hittade tillbaka efter varje drift över torskarbulorna. Bulorna var oftast 5-6 mtr höga men höll mest mindre torskar.
Vi tog med hem vars 3 torskar av dom vi fångade, onödigt att ta med sig mer än man själv kan äta. Läser ofta på andra forum hur mkt torsk som åker med hem och undrar då om man säljer eller äter torsk varje dag i månader. Nä vi måste nog alla tänka efter för torskbeståndet i sundet är inte oändligt.
Dagen avslutade vi med ytterligare ett dopp utanför hamnen innnan vi styrde kosan mot Burger King på Center syd och avnjöt kycklingburgare och whopper meal.
(Tack för en trevlig dag på sjön Henric)