2008-10-27

Björn&Monica på Tur i Norge

Storm & krabbfiske



Tjena Bosse!

Monica och jag tillbringade 10-13 oktober i Ålesundstrakten. Vi var inkvarterade hos goda vännerna Kai och Berit i deras alldeles magnifika hus. Målet med resan var, förutom att umgås och äta goda middagar tillsammans, krabb- och hummerfiske med burar jämte ”vanligt” fiske.

Nu blev det inte så mycket fiske – vi fick storm och kuling på oss under både lördagen och söndagen. Men innan dess, på fredag eftermiddag strax efter att vi anlänt, kunde vi lägga ut krabb- och hummerburar. Tack var sydostlig vind som fjället läade för kunde vi trots kulingstyrka bärga burarna på lördag morgon. På fem krabbeburar fick vi runt 30 fina och fullmatade krabbor. Hummertinorna gav ingenting, men vad gjorde det när vi till kvällen kunde sitta i ”naustet” (ung = sjöhus för båtförvaring) och koka krabbor, höra stormen tjuta utanför, äta och dricka gott och må så oerhört bra.

Något egentligt fiske blev det inte, förutom en biltur till Skodjeströmmen och kastfiske från land. Men det var inget bra fiske, en liten sej och många bottennapp…..
Vi fiskade på ”fjöre” dvs när tidvattnet var på väg tillbaka och detta tar jag som skäl till det mediokra fisket…..

Som kuriosa kan nämnas att i burarna fick vi också en sej plus en tretömmad skärlånga.
Bifogar några bilder som jag hoppas kan glädja i höstmörkret.

Björn&Monica

(tack till Björn för bilder och text)