2010-09-15

Möte RFVO & ERSFK

Fick idag ett samtal från J-A Roslund som berättade att det inom en mkt snar framtid blir ett möte med ERSFK för att klargöra/diskutera reglerna som gäller. Vi är många som just nu jobbar för vår sak och jag vill uppmana alla att vara pålästa eller att man har förankrad information och dubbelkolla innan man skriver ut saker som kan misstolkas på olika forum, då detta inte gynnar oss sportfiskare.
Vad jag kan förstå av samtalet med J-A.R så är det ordet TROLLING i reglerna som FVO inte tolkar på samma sätt som oss sportfiskare.
Min personliga tolkning är att trolling-motorfiske-glindring är samma sort av fiskemetod.
Har tagit del av Gimmys/ringsjöfisks inlägg på ett antal fiskesidor, även här förekommer det en massa fel och egna tolkningar från deras sida, som inte är förankrade i FVO.
Jag tror själv att vi alla skriver lite förhastat ibland(inklusive mig själv) och ångrar oss kanske dagen efteråt, men i Sverige har vi ju yttrandefrihet och det skall vi vara glada för att vi kan utnyttja vid sådana här tillfällen.
Till sist innan kudden kallar........jag tror att vi alla även framöver kommer att kunna trolla/motorfiska vidare på Ringsjön vad jag förstått av dagens samtal och mail.
T.L Bosse

På Ringsjön i kuling

Började dagen med sjukgymnastiksträning, för att sen göra båten klar till en fisketur. Precis när jag skulle åka ringer givetvis hemtelefonen, och inte bara en gång utan det blev 3 långa samtal innan jag kom iväg.
Väl ute på sjön blev det motorfiske i 10-12sekmtr vid Fulltofta utan en enda fisk, bestämde mig snabbt för att köra upp i lä vid Klinta. Detta var vältajmat för när jag kom upp i lä vid 8 mtrs djup kunde jag börja fiska och det blev snabbt huggsexa med gös och gädda som varade en halvtimme för att sen dö ut. Inga monster som vanligt men jag är nöjd med att få drilla många fiskar som alla känns extra stora i vinden innan man ser dom.
Storlekarna på gösarna låg på mellan 1.4-1.8kg största gäddan ca 3.5kg.
Efter ett tag så körde jag in på stengrunden vid klinta och där högg gäddor och abborrar med jämna mellanrum. När himlen blev mörkblå mot Eslövshållet blev det snabb hemfärd till rampen, hann precis hem till Luddan innan regn och hagel stormade fram över huset.